Kijken naar het bewegen van het kind, luisteren naar zijn lichaamstaal, vertrouwend op dat wat zijn spieren vertellen. Het is een fantastische manier om te ontdekken wat er speelt, om uit te zoeken waar een (geboorte) trauma, fysieke - en/of emotionele stress zich heeft opgeslagen in het kinderlijf en brein. Samen gaan we aan de slag. Speels en luchtig. Ik luister, vraag, raak sleutelgebieden aan op het lijf om deurtjes te openen. Emoties en spanningen kunnen wegvloeien waardoor er weer beweging komt. Fysiek en emotioneel. Alles mag en kan; het kind bepaalt.

 

Wanneer kan integrale therapie ondersteunen?

Wanneer men niet begrijpt waarom het kind fysieke klachten heeft, er sprake is van een (motorische) ontwikkelingsachterstand, overprikkeling, niet begrepen gedrag of hechtingsproblematiek, kan Integrale therapie een manier zijn om het kind weer op weg te helpen. 

Omdat elk kind uniek is, zal geen één behandeling hetzelfde zijn, maar op maat gemaakt op het kind.

 

Voor wie?

Integrale kindertherapie is voor kinderen van alle leeftijden: Baby's, peuters, kleuters, basisschoolkinderen, jongeren en jong volwassenen.

 

Voor professionals

Carla van Wensen bundelde al haar kennis en praktijkervaring en maakte een eigen manier van werken. Ze leidt nu collega s op in binnen- en buitenland. De trainingen 'Kind in evenwicht' en 'Kinderbrein en bewegen: de taal van het kinderlichaam' zijn geaccrediteerd door het SKJ, het SNRO (post HBO accreditatie) en geregistreerd door het CRKBO. Daarnaast zijn er losse workshops te volgen of kan er een teamdag op maat gemaakt worden. Bekijk hier het het huidige aanbod van Kind in evenwicht