Kijken naar het bewegen van het kind, luisteren naar zijn lichaamstaal, vertrouwend op dat wat zijn spieren vertellen. Het is een fantastische manier om te ontdekken wat er speelt. Hard werken is niet nodig. Integendeel; als je te hard werkt, stroomt het niet. Samen ga je aan de slag. Speels en luchtig. Jij luistert, vraagt, raakt sleutelgebieden aan op het lijf om deurtjes te openen zodat emoties en spanningen weg kunnen vloeien. Alles mag en kan, het kind bepaalt. Zo gaat het weer stromen en komt er beweging. Dat ontspant,geeft energie en de ruimte om anders met dingen om te gaan.

 

Kind in evenwicht: het kind en blokkerende emoties, gevoelens en gedachten

Wat doe je als een kind blokkeert door zijn emoties? Niet begrepen hoofpijn heeft of buikpijn? Wat doe je wanneer het zich alleen maar kan uiten in woede, verdriet of clownesk gedrag? Wat kun je doen wanneer je voelt dat er iets is met het kind, maar niet kunt ontdekken wat?

Een baby is geen onbeschreven blad. Alle cellen in het brein en lijf dragen de blauwdruk van ervaringen en fysieke gesteldheid van de (voor)ouders, de ervaringen van het ongeboren kind en (met name) van de moeder tijdens de periode in de baarmoeder en de geboorte. Ook de ervaringen uit de kindertijd en de opvoeding worden opgeslagen in de cellen. Met behulp van Kind in evenwicht (KIE) kan de oorzaak van fysieke - en emotionele spanningen inzichtelijk gemaakt worden, begrepen en daardoor verwerkt. Speels en luchtig kom je tot de kern en doorzie je de belemmerende patronen. De basis om bij je ziele opdracht te komen: Wat is jouw missie? Wat geeft je energie en hoe blijf je jezelf hierin trouw?

Tijdens deze cursus leer je (en ervaar je zelf)  hoe (geblokkeerde) gevoelens en emoties op een speelse manier inzichtelijk gemaakt kunnen worden en wanneer begrepen door het kind (en ouders) geïntegreerd. Je leert hoe vroegkinderlijke (geboorte) trauma s of niet-leuke-gebeurtenissen impact hebben in het nu en het kind kunnen blokkeren in zijn denken-voelen-doen. De eerste dag leer je te werken met ‘de kapstok’ van Kind in evenwicht, de volgende dagen leer je hoe je deze kunt integreren in je werk met het kind.

Aan bod komen o.a de volgende onderwerpen:

  • De o-ring test (uit de toegepaste kinesiologie)
  • Neuro-emotionele Integratie (NEI)
  • Breinontwikkeling en breinorganisatie: je leert aan de hand van sneltesten  wat er ‘mis’ gaat en wat er anders kan.
  • Persoonlijkheidsontwikkeling
  • Coaching
  • Integrale geneeskunde, je leert over meridianen, chakra’s, immuunsysteem en hoe deze te koppelen aan het brein, het bewegen en de ontwikkeling van het kind.
  • invloed van prenatale periode, conceptie, zwangerschap, geboorte, ziekte, stress en trauma
  • Integratiemanieren vanuit de reguliere- en andere geneeswijzen. (fysiotherapie, osteopathie, Integra, Neuro-Emotionele Integratie (NEI) visualisatietecnieken gericht op het kind.

Deze techniek is ‘luchtig’, werkt doeltreffend en meestal razendsnel. Bijzondere bijkomstigheid is dat het kind niet hoeft te praten als het daar geen zin in heeft. De spieren vertellen het verhaal.

Persoonlijke bewustwording                                                            

Doordat  je deze techniek zelf oefent en ervaart, krijg je veel persoonlijke inzichten mee. Je leert dus niet alleen een bijzonder effectieve manier van werken aan, persoonlijke bewustwording komt zeker ook aan bod.

Deze dagen worden gegeven door Carla van Wensen en zullen in het teken staan van veel doen!

Voor wie: professionals werkzaam met het kind

Studiebelasting: 4 contactdagen. Daarnaast moet de cursist nog tijd besteden aan het trainen van de spiertest, het lezen van de bijgeleverde manual en het beschrijven van één casus. 

Cursuslocaties: Bakkum/Veldhoven

Jacobshoeve Bakkum. Een prachtige plek in de Noord Hollandse duinen

www.jacobshoevebakkum.nl/

Veldhoven, de praktijk/vergaderruimte van Loes Dams, Kruisstraat 47, 5502 JB Veldhoven
 

Data 2018 Bakkum

KIE 1: 24 maart 2018, 21 april 2018, 23 juni 2018, 27 oktober 2018   VOL

KIE 2::15 oktober 2018, 29 oktober 2018, 12 november 2018, 26 november 2018 VOL

 

Data 2019 Bakkum/Veldhoven

Voorjaar: Bakkum:

KIE 3: 1 maart, 15 maart, 12 april, 26 april 2019    VOL

KIE 4: 4 juni, 18 juni, 10 september, 1 oktober (nog twee plaatsen)

Najaar: Veldhoven:

KIE 5: 9 oktober, 30 oktober, 20 november, 11 december (nog 5 plaatsen)

 

Lunch: inclusief

Tijd: 10:00-16.30 (inloop 9.30)

Kosten: € 745,- vier cursusdagen, inclusief lunch, het boek Opgroeien in evenwicht (uitgeverij SWP), een manual, flowchart, testfilter. De cursus is vrijgesteld van BTW.

https://www.swpbook.com/boek/1769/opgroeien-in-evenwicht.

Accreditatie: CRKBO. SNRO in aanvraag. Aan het einde van de cursus ontvangt men een certificaat: KIEcoach (Kind in Evenwicht)

Aantal deelnemers: 8-12

 

Register KIEcoaches

Wanneer je de vierdaagse hebt afgerond, een casus hebt ingeleverd en in het jaar na de vierdaagse nog één terugkomdag hebt gevolgd kom je in aanmerking voor het Register-KIEcoach

Voor meer info? Of wil je je aanmelden?

info@carlavanwensen.nl

 

Verdiepingsdagen

Na het volgen van de vierdaagse, en het ingeleverd hebben van een casus ben je KIEcoach. Daarna heb je de mogelijkheid om jezelf verder te verdiepen in de toepassing van Kind in evenwicht. Op dit moment worden er vier verschillende verdiepingsdagen gegeven. Wil je meer weten?

klik hier Verdiepingsdagen