Kind in evenwicht is met ingang van 1 mei 2019 officieel geregistreerd door het KNTO

Kijken naar het bewegen van het kind, luisteren naar zijn lichaamstaal, vertrouwend op dat wat zijn spieren vertellen. Het is een fantastische manier om te ontdekken wat er speelt. Hard werken is niet nodig. Integendeel; als je te hard werkt, stroomt het niet. Samen ga je aan de slag. Speels en luchtig. Jij luistert, vraagt, raakt sleutelgebieden aan op het lijf om deurtjes te openen zodat emoties en spanningen weg kunnen vloeien. Alles mag en kan, het kind bepaalt. Zo gaat het weer stromen en komt er beweging. Dat ontspant,geeft energie en de ruimte om anders met dingen om te gaan.

 

Kind in evenwicht: het kind en blokkerende emoties, gevoelens en gedachten (Level 1)

Wat doe je als een kind blokkeert door zijn emoties? Niet begrepen hoofpijn heeft of buikpijn? Wat doe je wanneer het zich alleen maar kan uiten in woede, verdriet of clownesk gedrag? Wat kun je doen wanneer je voelt dat er iets is met het kind, maar niet kunt ontdekken wat? Met behulp van Kind in evenwicht (KIE) kan de oorzaak van fysieke - en emotionele spanningen inzichtelijk gemaakt worden, begrepen en daardoor verwerkt.

Ben je therapeut of coach en werk je lichaamsgericht met het kind? Weet of voel je dat het kind vastloopt maar kun je niet precies ontdekken wat er speelt? Dan is deze scholing misschien iets voor jou.

Je leert (en ervaart zelf) hoe geblokkeerde gevoelens en emoties op een speelse manier inzichtelijk gemaakt kunnen worden en verwerkt. Je leert hoe vroegkinderlijke (geboorte) trauma s of niet-leuke-gebeurtenissen impact hebben in het nu en het kind blokkeren in zijn denken-voelen-doen. Speels en luchtig kom je tot de kern en doorzie je de belemmerende patronen. Het werkt razendsnel en bijzondere bijkomstigheid is dat het kind niet hoeft te praten als het daar geen zin in heeft. De spieren vertellen het verhaal.

De eerste dag leer je te werken met ‘de kapstok’ van Kind in evenwicht, de volgende dagen leer je hoe je deze kunt integreren in je werk met het kind.

Na deze cursus ben je in staat om het kind en zijn ouders/verzorgers uit te leggen waarom het kind vastloopt met zijn emoties en gevoelens,  wat de oorzaak is en wat er nodig is om het op te lossen. Vervolgens kun je een bijpassende therapie aanbieden en uitvoeren.

Aan bod komen de volgende onderwerpen:

  • De o-ring test (uit de toegepaste kinesiologie)
  • Neuro-emotionele Integratie (NEI)
  • Breinontwikkeling en breinorganisatie: je leert aan de hand van sneltesten  wat er ‘mis’ gaat en wat er anders kan.
  • Persoonlijkheidsontwikkeling
  • Coaching
  • Integrale geneeskunde, je leert over meridianen, chakra’s, immuunsysteem en hoe deze te koppelen aan het brein, het bewegen en de ontwikkeling van het kind.
  • invloed van prenatale periode, conceptie, zwangerschap, geboorte, ziekte, stress en trauma
  • Integratiemanieren vanuit de reguliere- en andere geneeswijzen. (fysiotherapie, osteopathie, Integra, Neuro-Emotionele Integratie (NEI) visualisatietecnieken gericht op het kind.

 

Persoonlijke bewustwording                                                            

Doordat  je deze techniek zelf oefent en ervaart, krijg je veel persoonlijke inzichten mee. Je leert dus niet alleen een bijzonder effectieve manier van werken met het  kind, persoonlijke bewustwording komt zeker ook aan bod.

Deze dagen worden gegeven door Carla van Wensen en zullen in het teken staan van veel doen!

Voor wie: therapeuten, zorgverleners en coaches die lichaamsgericht werkzaam zijn met het kind

Studiebelasting: 5 contactdagen. Daarnaast moet de cursist nog tijd besteden aan het trainen van de spiertest, het lezen van de bijgeleverde manual en het beschrijven van één casus. 

Accreditatie: KNTO 2 EC  (K10727) waardoor erkend door verschillende beroepsverenigingen. CRKBO geregistreerd.
 

Cursuslocaties: Bakkum/Weert

Jacobshoeve Bakkum. Een prachtige plek in de Noord Hollandse duinen

www.jacobshoevebakkum.nl/

Weert, de kinderpraktijk Weert, Boshoverweg
 

Data 2020 NIEUW

KIE 6 level 1 Bakkum: 07-02, 06-03, 03-04, 15-05, 05-06 2020

Data 2019 Bakkum/Weert (VOL)

KIE 3-4-5 Voorjaar (Bakkum) en najaar (Weert) 2019 VOL

Lunch: inclusief

Tijd: 10:00-16.30 (inloop 9.30)

Kosten: € 945,-  inclusief lunch, het boek Opgroeien in evenwicht (uitgeverij SWP), een manual en flowcharts. De cursus is vrijgesteld van BTW.

https://www.swpbook.com/boek/1769/opgroeien-in-evenwicht.

Certificaat: na het gevolgd hebben van deze dagen ontvang je het certificaat: Kind in evenwicht Level 1                                                                      Daarna kun je doorstromen naar Level 2. Na het gevolgd hebben van level 2 ontvang je het certificaat KIEcoach en een logo. 

Aantal deelnemers: 8-10

Voor meer info? Of wil je je aanmelden?

info@carlavanwensen.nl

 

Kind in evenwicht (Level 2)

In deze tweedaagse module worden de lesstof en de technieken van Kind in evenwicht level 1 verdiept.

Deze dagen leer je werken met emoties, meridianen en drukpunten
Je leert waar de acupressuurpunten van de meridianen zich op het lichaam bevinden, met welke emoties ze verbonden zijn en hoe je deze kunt beïnvloeden wanneer je uit balans bent gegaan. Vervolgens leer je hoe je deze kunt integreren, gebruikmakend van verschillende lichaamsgerichte therapeutische interventies uit zowel de reguliere als complementaire geneeswijzen.

Wat levert het je op?
Een mooie techniek die je aan kunt leren aan het kind en zijn ouders,
zodat zij de ondersteuning thuis kunnen voortzetten en zo de therapiewinst kunnen verankeren.
Je ontvangt een nieuw protocol, een flowchart en een huiswerkschema.

Nsa het gevolgd hebben van Level 1 en level 2 ben je geregistreerd KIEcoach en ontvang je een logo welke je op je website mag plaatsen..

Kosten : € 365,00 inclusief koffie/thee/vegetarische lunch, een reader en nieuwe flowchart, vrijgesteld van BTW
Registratie: CRKBO, waardoor vrijgesteld van BTW
Accreditatie KNTO (1 EC)

Maximaal aantal deelnemers is 10

Data 2020

KIE 6 level 2 Bakkum: 25-09, 30-10 2020
Certificaat: Na het afronden van dit level ben je geregistreerd KIEcoach en ontvang je een bijbehorend logo, welke je op je website mag plaatsen

 

 

Verdiepingsdagen