Werk je met Sherborne Therapie of op een andere manier met het kind met hechtingsproblematiek? Heb je weleens het gevoel dat je net nog iets mist om het kind veiligheid en rust in zichzelf te laten voelen? Dan is dit misschien een hele mooie aanvulling op dat wat je doet.

Wanneer het kind zich niet veilig voelt gaat het als gevolg van een overlevingsstrategie reflexmatig bewegen. Omdat ieder kind uniek is zullen deze bewegingen voor elk kind weer anders zijn. Door te kijken naar hoe het kind beweegt, ontdek je welke reflexen verstorend werken, waarom het kind juist voor deze reflexen kiest (het zegt iets over het niveau waar het stress ervaart) en hoe je deze met behulp van lichaamsgerichte therapie weer tot rust kunt brengen.

Het sluit perfect aan bij Sherborne en het levert je een prachtige combinatie van therapievormen op. 

 

                 

 

Tweedaagse Kinderbrein en bewegen: Reflexintegratie en de taal van het kinderlichaam

Het kind ontwikkelt zich aan de hand van niet bestuurbare bewegingspatronen: de reflexen. Elke reflex, elk bewegingspatroon, heeft als doel het brein en lijf iets te leren op fysiek-sociaal-emotioneel-mentaal en spiritueel gebied. Wanneer het brein en lijf begrepen hebben wat de functie is van een beweging zal de reflex uitdoven en overgaan in een bewust bestuurbare beweging. Trauma, stress of ziekte zijn voorbeelden van factoren die dit proces kunnen verstoren. Het maakt dat het kind uit balans gaat en zal gaan overleven, in plaats van leven. Hierdoor kan het last krijgen van bijvoorbeeld hoofdpijn, buikpijn, niet gewenst gedrag, angsten, leerproblematiek of slaapstoornissen. 

In deze tweedaagse actieve, lichaamsgerichte training leer en ervaar je zelf het samenspel tussen de reflexen, het brein, het lijf, de invloed hierop van bewegen, aanraken, het autonoom zenuwstelsel, emoties, hechting en veiligheid. Vervolgens leer je hoe je het kind (opnieuw) veiligheid in zijn lichaam kunt geven waardoor niet gewenst gedrag, niet begrepen fysieke klachten of (leer) ontwikkelingsachterstand positief beïnvloed worden. 

Aan de hand van een overzichtelijk schema en voorbeelden uit de praktijk ga je zelf aan de slag met lichaamsgerichte interventies en spelvormen die je na de workshop direct kunt inzetten.

Data: 9 mei, 20 juni 2019
Tijd: 10:00-17:00 (inloop 9.30)

Locatie: Burgemeester Martenssingel 15, 2806 CL Gouda (praktijk Lonneke van Elburg, Hechter) 

Kosten: 355,00 inclusief het boek de Ik-fabriek (uitgeverij SWP, Amsterdam) een reader en een werkschema, koffie, thee en enkele versnaperingen (de training is vrijgesteld van BTW) 

Accreditatie:
Na afloop van de tweedaagse ontvang je een certificaat. De tweedaagse training is gecertificeerd door het SKJ (11 punten) en het register leraar. Geregistreerd door het CRKBO.  
Na het volgen van deze twee dagen is er de keus een derde dag te volgen (tijd en locatie nader te bepalen) Na het volgen van deze aanvullende dag ben je post HBO gecertificeerd Coach kinderbrein en bewegen, ontvang je 1.92 EC en 24,25 punten van het SKJ.

Docent: Carla van Wensen www.carlavanwensen.nl
Opleidingseisen: HBO werk en denknivo
Maximaal aantal deelnemers: 12  VOL

Deze training is geaccrediteerd door het SKJ, het SNRO, registerleraar en geregistreerd door het CRKBO 
Voor meer informatie? Of wil je meedoen? Stuur een mail naar info@carlavanwensen.nl of kijk op www.carlavanwensen.nl