https://www.eoswetenschap.eu/gezondheid/magnesiumtekort-door-maagzuurremmerhttps://www.eoswetenschap.eu/gezondheid/magnesiumtekort-door-maagzuurremmer/a

Wat zijn er veel reacties op mijn fb bericht gekomen. Daarom plaats ik het ook nog even hier.

 

Vorige maand zag ik Bas, 3 jaar. Zijn ouders kwamen met Bas bij mij omdat hij klaagde over pijn in zijn benen. Na onderzoek bij de huisarts, kinderarts en een foto van de heupen bleken er geen fysieke afwijkingen. Maar toch: een kind van drie dat klaagt over pijn in zijn benen en soms daarom liever niet meespeelt met zijn vriendjes? Dat klopt gewoon niet. Eén van de eerste dingen waar ik aan denk bij Bas is magnesiumtekort. Magnesium is een mineraal dat bijna niet meer in onze voedingsbodem voorkomt maar zo belangrijk is voor allerlei chemische processen in ons lijf en brein. Magnesium ontkrampt, ontspant en vitaliseert. Veel kinderen (en volwassenen) knappen op na het aanvullen van dit mineraal. Na een uitgebreide anamnese en onderzoek van Bas ging mij weer een artikel dagen, gepubliceerd in 2014 naar aanleiding van een promotieonderzoek in het Radboud UMC. Bas heeft als baby een maagzuurremmer, omeprazol, gekregen ivm reflux klachten. In dit onderzoek wordt aangetoond dat omeprazol het transport van magnesium via het ionkanaal TRPM6 remt.

Naast de therapie, is Bas elke dag magnesium gaan innemen.
We zijn nu een maand verder en de pijn in de benen lijkt verdwenen.

Magnesiumtekort komt echt vaak voor. Iets om aan te denken als je kind klaagt over hoofdpijn, vermoeidheid, spierkrampen of groeipijnen en er geen oorzaak voor lijkt te zijn. Het is vrij verkrijgbaar via apotheek of drogist. Zelf werk ik graag met merken als Bonusan, Orthica, Vitals of Now. Dit omdat je dan magnesium van hoogwaardige kwaliteit hebt (en in de mooie verhouding met calcium en zink gemengd) Volg de aanbevolen dosering die op het potje staat. Overdoseren kan niet. Wanneer je teveel magnesium inneemt ontspannen ook je darmen waardoor het als vanzelf in de wc pot verdwijnt.

https://www.eoswetenschap.eu/gezondheid/magnesiumtekort-door-maagzuurremmer

 

Delen op: