Wat doe je als een kind blokkeert door zijn emoties? Niet begrepen hoofpijn heeft of buikpijn?

Wat doe je wanneer het zich alleen maar kan uiten in woede, verdriet of clownesk gedrag? Wat kun je doen wanneer je voelt dat er iets is met het kind, maar niet kunt ontdekken wat? Met behulp van Kind in evenwicht (KIE) kan de oorzaak van fysieke – en emotionele spanningen inzichtelijk gemaakt worden, begrepen en daardoor verwerkt.

Ben je therapeut of coach en werk je lichaamsgericht met het kind? Weet of voel je dat het kind vastloopt maar kun je niet precies ontdekken wat er speelt? Dan is deze scholing misschien iets voor jou.

Kiecoach insta def_1

Je leert (en ervaart zelf) hoe geblokkeerde gevoelens en emoties op een speelse manier inzichtelijk gemaakt kunnen worden en verwerkt. Je leert hoe vroegkinderlijke (geboorte) trauma s of verwarrende/heftige gebeurtenissen impact hebben in het nu en het kind blokkeren in zijn denken-voelen-doen. Speels en luchtig kom je tot de kern en doorzie je de belemmerende patronen. Het werkt razendsnel en bijzondere bijkomstigheid is dat het kind niet hoeft te praten als het daar geen zin in heeft. De spieren vertellen het verhaal.

De eerste dag leer je te werken met ‘de kapstok’ van Kind in evenwicht, de volgende dagen leer je hoe je deze kunt integreren in je werk met het kind.

Wat levert deze scholing op?

Na deze scholing ben je in staat om samen met het kind speels en luchtig te ontdekken waarom het vastloopt met zijn emoties en gevoelens, wat de oorzaak is en wat er nodig is om het op te lossen. Vervolgens kun je een bijpassende therapie aanbieden en uitvoeren. Omdat je de lesstof zelf oefent en ervaart, krijg je veel persoonlijke inzichten mee.

Aan bod komen de volgende onderwerpen:

  • De o-ring test (uit de toegepaste kinesiologie)
  • Neuro-emotionele Integratie (NEI)
  • Breinontwikkeling
  • Persoonlijkheidsontwikkeling
  • Coaching
  • Integrale geneeskunde, je leert over meridianen, chakra’s, immuunsysteem en hoe deze te koppelen aan het brein, het bewegen en de ontwikkeling van het kind.
  • invloed van prenatale periode, conceptie, zwangerschap, geboorte, ziekte, stress en trauma
  • Interventie technieken vanuit de reguliere- en andere geneeswijzen. 

Na het gevolgd hebben van level 1 kun je doorstromen naar level 2

In deze tweedaagse module worden de lesstof en de technieken van Kind in evenwicht level 1 verdiept.

Deze dagen leer je werken met emoties, meridianen en drukpunten
Je leert waar de acupressuurpunten van de meridianen zich op het lichaam bevinden, met welke emoties ze verbonden zijn en hoe je deze kunt beïnvloeden wanneer je uit balans bent gegaan. Vervolgens leer je hoe je deze kunt integreren, gebruikmakend van verschillende lichaamsgerichte therapeutische interventies uit zowel de reguliere als complementaire geneeswijzen.

Wat levert het je op?
Een mooie techniek die je aan kunt leren aan het kind en zijn ouders,zodat zij de ondersteuning thuis kunnen voortzetten en zo de therapiewinst kunnen verankeren.
Je ontvangt een nieuw protocol, een flowchart en een huiswerkschema.

Nsa het gevolgd hebben van Level 1 en level 2 ben je geregistreerd KIEcoach en ontvang je een logo welke je op je website mag plaatsen. 

Persoonlijke bewustwording                                          
Doordat  je de interventies van Kind in evenwicht zelf oefent en ervaart, krijg je veel persoonlijke inzichten mee. Je leert dus niet alleen een bijzonder effectieve manier van werken met het  kind, persoonlijke bewustwording komt zeker ook aan bod.

Deze dagen worden gegeven door Carla van Wensen en zullen in het teken staan van veel doen!

Voor wie:  therapeuten, zorgverleners en coaches die lichaamsgericht werkzaam zijn met het kind en level 1 hebben afgerond.

Data 2020-2021

KIE 6 level 1 Bakkum (VOL) 7 februari, 6 maart, 30 augustus, 25 september, 30 oktober 2020
KIE 6 level 2 Bakkum (VOL) 20 november, 11 december 2020
KIE 7 level 1 Bakkum (VOL) 9 september, 30 september, 14 oktober, 4 november, 2 december 2020
KIE 7 level 2 Bakkum 20 januari, 17 februari 2021
KIE 8 level 1 Bakkum 5 februari, 5 maart, 9 april, 28 mei, 25 juni 2021
KIE 8 level 2 Bakkum 17 september, 1 oktober 2021

Certificaat: Na het afronden van level 1 en 2 (met 100% aanwezigheid) en het ingeleverd hebben van een casus ben je geregistreerd KIE-Coach. Je ontvangt het KIE-logo, welke je op je website mag plaatsen. Accreditatie door het KTNO en registratie door het CRKBO

Tijd: 10:00-16.30 (inloop 9.30)

Kosten

Level 1: € 945,-  inclusief vegetarische lunch, het boek Opgroeien in evenwicht (uitgeverij SWP), een manual en flowcharts, certificaat van deelname, accreditatie KTNO met 2 EC. Kind in evenwicht is CRKBO geregistreerd en vrijgesteld van BTW.

https://www.swpbook.com/boek/1769/opgroeien-in-evenwicht.

Level 2  € 365,00 inclusief vegetarische lunch, een reader en nieuwe flowchart, certificaat KIEcoach en accreditatie KTNO met 1 EC. Kind in evenwicht is CRKBO geregistreerd en vrijgesteld van BTW

Accreditatie Level 1 KTNO 2 EC (K10727)

Accreditatie Level 2 KTNO 1 EC (K10728)

Studiebelasting

Level 1 5 contactdagen. 
Level 2 2 contactdagen

Daarnaast moet de cursist nog tijd besteden aan het trainen van de spiertest, het lezen van de bijgeleverde manual en het beschrijven van één casus.  

Maximaal aantal deelnemers: 12

Voor meer info? Of wil je je aanmelden?

info@carlavanwensen.nl