Accreditatie ADAP (kwaliteitsregister paramedici), SNRO, KTNO, het KNGF (individueel aanvragen, beroepsgerelateerde/vrije deel), SKJ, op basis van het werkboek De Ik-fabriek en het boek ‘Prachtig lastig’

Wist je dat niet begrepen – of niet gewenst gedrag, (motorische) ontwikkelingsachterstand, pijnklachten, leerproblemen en angst op de loer liggen wanneer het kinderlijf en -brein elkaar niet begrijpen?
Wist je dat je aan de manier van bewegen van het kind kunt zien wat er speelt, wat er ‘mis’ gaat en wat het kind nodig heeft om het makkelijker te maken?

In deze driedaagse actieve, lichaamsgerichte bijscholing ga je zelf het samenspel ervaren tussen het brein, het lijf, de invloed van bewegen, reflexen, aanraken, het autonoom zenuwstelsel, emoties, hechting en veiligheid. Je leert  over de ontwikkeling van het  brein, de ontwikkeling van het bewegen en hoe deze aan elkaar gekoppeld zijn. Vervolgens leer je hoe je niet gewenst gedrag, niet begrepen fysieke klachten of (leer) ontwikkelingsachterstand kunt beïnvloeden door het kind nieuwe of andere bewegingen/aanrakingen te laten ervaren. Deze manier van werken kan ook (als het gewoon goed gaat met het kind) gebruikt worden om het kind te ondersteunen in zijn ontwikkeling: fysiek, sociaal-emotioneel en cognitief.

Wat levert het je op?

Na deze dagen kun je aan de manier van bewegen van het kind zien waar het fysiek of sociaal-emotioneel vastloopt of een zetje nodig heeft, waarom het vastloopt en hoe je dit op een positieve manier kunt ondersteunen.
Aan de hand van een overzichtelijk schema en voorbeelden uit de praktijk ga je zelf aan de slag met oefeningen, spelvormen, massages en coachingtechnieken die je na de workshop direct kunt inzetten. 

Gebaseerd op de boeken de Ik-fabriek en Prachtig lastig: reflexpatronen en niet begrepen gedrag 

Deze dagen zullen we veel ‘doen’!

Voor wie: Coaches, therapeuten en zorgverleners die lichaamsgericht werken

Kosten: € 645,00, BTW vrijgesteld in verband met CRKBO registratie,  inclusief lunch, het boek de Ik- fabriek en een manual.

Accreditatie:
ADAP: 24 ID nummer: 374074 (www.pe-online.org)
SNRO, 1.92 EC  (post HBO), onder de naam ‘de Ik-fabriek’
SKJ, 24,25 punten  ID nummer: SKJ 202152
KTNO: 1 EC (K10726) SBU 28
KNGF: accreditatie voor het beroepsgerelateerde deel, vrije ruimte (28 punten)
Certificaat: na het afronden van deze scholing (100% aanwezigheid), en het gemaakt hebben van een casus, ontvang je het certificaat: Kinderbrein en bewegen, Post HBO erkend
Onderwerpen
  • Breinontwikkeling
  • Ontwikkeling van bewegingspatronen
  • Relatie brein-bewegen-ontwikkelen
  • Reflexen,niet geintegreerde reflexen
  • Gedrag, niet begrepen gedrag, niet begrepen fysieke klachten (SOLK), angsten, veiligheid, hooggevoeligheid, ADHD, ADD, Pdd-NOS
  • Hechting, veiligheid, (geboorte)trauma
  • Interventietechnieken aan de hand van een schema

Data 2020-2021

CKB 8 Bakkum VOL 16 september, 7 oktober, 18 november
CKB 10 Bakkum stotteren, reflexintegratie en veiligheid voor stottertherapeuten/logopedisten VOL 11-12 september, 9 oktober
CKB 11 Bakkum (VOL) 2-3 oktober, 6 november
Prachtig lastig ééndaagse workshop SKJ Nog drie plekken vrij 22 september
CKB 12 Bakkum 28-29 januari, 18 februari 2021
CKB 13 Bakkum 17 maart, 31 maart, 14 april 2021
CKB 14 Weert 2-3 juni, 23 juni 2021

Lokaties:

Bakkum (NH)Het oude administratiegebouw

Eindhoven: Eigentijdserf

Weert: Kinderpraktijk-weert

Verdiepingsdagen

Na het volgen van de driedaagse, en het ingeleverd hebben van een casus ben je gecertificeerd coach ‘Kinderbrein en bewegen’. Daarna heb je de mogelijkheid om jezelf verder te verdiepen in deze materie. Op dit moment worden er twee verschillende verdiepingsdagen gegeven. Wil je meer weten?

klik hier: Verdiepingsdagen 

Reactie deelnemers

Ook erg mooi voor kinderen met onveilige hechting, trauma tijdens/na geboorte

Vandaag al heel wat gedaan met het geleerde, super mooie aanvulling, het geeft duidelijkheid, inzicht!

Wat gaaf dat je door middel van beweging en kennis van de samenwerking tussen hoofd en lijf, zoveel meer kan bereiken bij kinderen en volwassenen.

Wil je meer weten? Stuur een mail Carla van Wensen info@carlavanwensen.nl

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@carlavanwensen.nl