carla van wensen gefotografeerd door Corinne de Ruiter

Carla van Wensen

Wie ben ik?

Mijn naam is Carla van Wensen (1967). Mijn passie is werken met kinderen / jongeren en hun ouders. Sinds 1998 heb ik mijn eigen praktijk voor Integrale kindertherapie. 

Nog steeds ben ik aan het ervaren en ontdekken waarom het kinderlijf en - brein soms niet zo functioneren zoals wij het zelf zouden willen. Het passende antwoord daarop heb ik dan ook nog niet. Maar een ding weet ik wel: wanneer we het kind als uniek wezen zien in zijn totale fysieke en emotionele functioneren kunnen veel klachten, spanningen en problemen voorkomen worden, en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.


'Brede' kijk op kinderen

Ik pleit voor een 'brede' kijk op kinderen en jongeren met als hoogste ideaalbeeld een samenwerking tussen de reguliere - en andere geneeswijzen. Deze visie naar buiten brengen, voelt inmiddels als mijn missie.

Na mijn opleiding tot fysiotherapeut, en later manueel therapeut, kreeg ik een hele leuke baan in een reguliere praktijk. Elke dag ging ik met veel plezier aan het werk. Van kinds af aan wist ik dat ik het liefst iets met kinderen wilde doen. Toen de mogelijkheid kwam om mijzelf te specialiseren in manueel therapie bij kinderen en huilbaby’s, hoefde ik daar ook niet lang over na te denken: ‘dit is mijn richting!’ Vanaf dat moment begon het geknaag in mijn hoofd; waarom geneest het ene kind wel volgens het boekje en waarom zien we bij het andere kind absoluut geen verbetering. Ook al lijkt het dezelfde aandoening en wordt dezelfde behandeling toegepast.

Omdat er voor mij nog zoveel ‘waarom’ vragen bleven ben ik verder gaan zoeken: ik volgde verschillende studies en cursussen waaronder de opleiding tot Neuro-Emotionele-Integratie therapeut, EMDR, intuïtieve/spirituele cursussen en een opleiding psycho-neuro-immunologie. Tevens heb ik een opleiding tot kinder-NEl therapeut en kindercoach afgerond. Momenteel volg ik diverse cursussen in de reflexintegratie volgens de masgutovamethode en de movement based learning.

Voor professionals

Naast het werken met kinderen in de praktijk schrijf ik help-en doeboeken voor kinderen en jongeren. Deze zijn uitgegeven via uitgeverij SWP in Amsterdam. Daarnaast verzorg ik cursussen, workshops en interactieve lezingen: Kind in evenwicht en de Ik-fabriek (kinderbrein en bewegen), een samenbundeling van de opgedane kennis uit studies, cursussen en ervaringen uit mijn praktijk voor kindertherapie in Limmen. De twee cursussen vullen elkaar aan en vormen samen een mooi pakket in het werk met het kind. Zij zijn ook afzonderlijk te volgen.

Daarnaast verzorg ik lezingen en workshops via sprekersbureau Athenas, en ben ik docent bij het opleidingeninstituut Con Amore

logo carla van wensen kind in evenwicht

Kind in evenwicht® is in 2019 geregistreerd als merk door Intellectueel eigendom/Benelux