Over angst, acceptatie, het Corona-virus en jong zijn

Jij (18) en ik (nog net 52) komen er achter dat er rondom het Corona-virus twee belangrijke zaken spelen:

1. Je hebt het Corona virus an sich

2. Er is de angst voor het Corona-virus

We vinden dat twee heel verschillende dingen en verrassend om te ontdekken.

Onze conclusie: angst is niet slim want dat put je uit. Dat verzwakt je immuunsysteem waardoor je eerder ziek wordt of nog verder verzwakt.

We komen erachter dat angst ook iets goeds oplevert. Het helpt mee om logisch na te denken wat je kunt doen om jezelf te beschermen. Door je handen vaker wassen, gezond te eten en afstand te behouden tot elkaar.

De knuffel van je ouders, broer of zus, vriend/ vriendin waarmee je een relatie hebt- of als je ouder bent, de knuffel van je kind-vinden we de uitzondering. Dan hoef je geen afstand te bewaren. Die knuffel geeft steun. Maar alleen als je dat allebei graag wilt.

Wat het meest lastig is, is accepteren. Aanvaarden dat het niet leuk is wat er gebeurt maar dat het er nou eenmaal is. Dat dat irritant mag zijn, frustraties geeft, boos maakt, verdrietig. Dat je dat ook mag uiten.

En accepteren dat het beangstigend is. Deze dagen wordt er heel veel over doodgaan gesproken. Of over ziek worden en aan de beademing moeten op de IC. Toegeven dat je hier bang voor bent helpt mee om rustiger te worden vanbinnen. Het is ook eng.

Wat ook meehelpt om je goed te voelen is lachen en lol maken met je familie, vrienden ( via app, insta of snapchat). Praten over wat er is. Over wat het met je doet. Wat je het meest bezighoudt. Zorgen voor mensen die alleen zijn. Muziek. Dansen. Tekenen. Work-out.

Ik breng in dat dag en nachtritme meehelpt om je fit te blijven voelen. Op tijd slapen en redelijke tijd ( 8.30). je bed uit. Ook al hoef je niet naar school of stage.

Over dat laatste worden jij en ik het niet eens. Dat vind je flauwekul al zeg je dat niet zo.

Je bekijkt het anders:

Uitrusten is van belang om je weerstand te verhogen. En uitrusten doe je in bed.

Carla van Wensen

www.carlavanwensen.nl

Delen op: