Ben jij een professional zoals psycholoog, therapeut of gezinshuisouder? Werk je met het kind met trauma of hechtingsproblematiek? Dan is deze dag misschien iets voor jou.

Heel lang werd gedacht dat alleen het brein verantwoordelijk was voor de verwerking van informatie. En dat wanneer het kind zich anders dan anders ontwikkelt of niet gewenst gedrag vertoont dit alleen maar toe was te schrijven aan de prikkelverwerking in het brein. Meer en meer wordt duidelijk dat het lichaam hier net zo n belangrijke rol in speelt. Als gevolg van de invloed van het autonome zenuwstelsel met zijn primaire reflexen.

In deze bijscholing ontdek je dat je pas de verbinding met jezelf én met je omgeving kunt aangaan wanneer het zenuwstelsel groen licht geeft waardoor er het gevoel van veiligheid ontstaat en wat er gebeurt bij het kind dat te kampen heeft met stress of een trauma. Je leert welke primaire reflexen de overlevingsstrategieën als vechten-vluchten-bevriezen in gang zetten. Dit wordt uitgelegd aan de hand van de Polyvagaal theorie van Porges. 

 

 

Carla van Wensen Kind in evenwicht

Na deze dag kun je aan de manier van bewegen zien wat er nodig is om het makkelijker te maken.  Niet begrepen gedrag wordt doorzien. Je  begrijpt en ontdekt waarom lichaamsgericht bezig zijn (zoals bewegen, aanraken, tekenen of de natuur in gaan) de basis is om het kind te ondersteunen. Je kunt direct met het geleerde aan de slag.

Inclusief een werkschema, uitleg over de vier overlevingsstrategieën aan de hand van de polyvagaal theorie van Porges, gekoppeld aan de bijbehorende reflexmatige gedragspatronen 

  • Tijd: 10:00-16:00
  • Accreditatie SKJ – (KTNO in aanvraag)
  • Registratie CRKBO
  • Incompany