Voor professionals werkend met het kind met niet begrepen gedrag, hechtingsvertroebeling en trauma.

Heel lang werd gedacht dat alleen het brein verantwoordelijk was voor de verwerking van informatie. En dat wanneer het kind zich anders dan anders ontwikkelt of niet gewenst gedrag vertoont dit alleen maar toe was te schrijven aan de prikkelverwerking in het brein. Meer en meer wordt duidelijk dat het lichaam hier net zo n belangrijke rol in speelt. Als gevolg van de invloed van het autonome zenuwstelsel met zijn primaire reflexen.

In deze bijscholing ontdek je dat je pas de verbinding met jezelf én met je omgeving kunt aangaan wanneer het zenuwstelsel groen licht geeft. Pas dan ontstaat er het gevoel van veiligheid. Je leert, en ervaart zelf, welke primaire reflexen de overlevingsstrategieën in gang zetten. 

Dit wordt uitgelegd aan de hand van de ladder van Deb Dana, en de boeken Prachtig lastig, de Ik-fabriek en Woelig gevoelig

Carla van Wensen Kind in evenwicht

In deze actieve, lichaamsgerichte bijscholing ga je zelf het samenspel ervaren tussen het brein, het lijf, reflexen, aanraken, het autonoom zenuwstelsel, emoties, hechting en veiligheid. 

Inclusief een werkschema, uitleg over de vier overlevingsstrategieën aan de hand van de ladder van Deb Dana, gekoppeld aan de bijbehorende reflexmatige gedragspatronen 

  • Datum: 22 maart 2023, (Deze dag is volgeboekt. Een nieuwe datum wordt gepland)
  • Lokatie: Gebouw de Koningin, Hilversum
  • Kosten: €195,00, vrijgesteld van BTW inclusief lunch en het boek de Ik-fabriek, Woelig gevoelig of Prachtig lastig: reflexpatronen en niet begrepen gedrag, uitgeverij SWP (naar keuze)
  • Accreditatie SKJ  
  • Registratie CRKBO
  • Ook Incompany mogelijk