Mijn praktijk

Voor veel kinderen, jongeren en (jong) volwassenen in mijn praktijk ben ik hulpverlener ‘nummer zoveel’. 

Soms hebben zij een diagnose als ADD, ADHD, overgevoeligheid of autisme. Of ze zijn gelabeld aan de hand van hun gedrag, bijvoorbeeld ‘depressief’ of ‘angstig’. Een aantal van hen is chronisch ziek, soms zonder fysiek aantoonbare reden. Of er is sprake van een (niet) aangeboren aandoening. Veel van hen zijn geadopteerd of wonen bij pleegouders.   

Allemaal hebben ze iets gemeen: ze hebben stress en kunnen niet altijd vertellen wat ze nodig hebben. Ze laten het altijd merken via hun lichaamstaal en via hun gedrag.     

Vaak is er hulp geboden voor datgene wat er aan de buitenkant zichtbaar is. Er is uitgelegd hoe je emoties reguleert, of hoe je beter om kunt gaan met prikkels. Meestal weet je precies hoe het werkt en wat je kunt doen als iets je teveel wordt. Maar als de spanning te hoog wordt, bewust of onbewust, gebeurt er vaak juist weer dát waarvan je niet wil dat het gebeurt.           

begin bij de basis

Lichaamsgericht werken

In mijn praktijk gaan we lichaamsgericht aan de slag. Dat heeft een reden: het lichaam onthoudt alles en weet wat er nodig is. Dat maakt dat je via het lichaam kunt uittesten wat er speelt, waarom het speelt en wat er nodig is om het makkelijker te maken. 

Praten is hierbij niet altijd nodig. En dat is fijn, want praten over dat wat er speelt, is iets wat niet iedereen lukt. 

Hoe werkt het?

Samen gaan we ontdekken wat jouw lijf je vertelt en wat er nodig is om het makkelijker te maken. Waarbij jij de regie houdt en bepaalt hoe we dat gaan doen. Dat kan zittend aan tafel, liggend op de behandelbank of wandelend in de buitenlucht. 

En als we weten wat er speelt zoeken we samen naar dat wat jou kan helpen waarbij het antwoord ook weer uit jezelf komt. Je lichaam weet wat er nodig is en toont – of laat jou voelen – wat er nodig is. 

Praktijkvoering

Op maandag en (soms op zaterdag) werk in het gezondheidscentrum in Limmen.
In de mooie praktijkruimte van Lydia Zwart, logopediste.

Specialisatie: stress-trauma-autisme-adoptie/pleegzorg

Veelal op doorverwijzing van, en in nauwe samenwerking met het FIOM.

Voor route en locatie

Gezondheidscentrum Limmen
Zonnedauw 6g
1906 HA Limmen

 Informatie over mogelijke vergoeding en het tarief.

logo carla van wensen kind in evenwicht

Kind in evenwicht® is in 2019 geregistreerd als merk door Intellectueel eigendom/Benelux